AKTUELNO

Doktor Rade Panić ispred izborne liste koalicije "Moramo", gostujući u predizbornom programu TV Pink, predstavio je svoju listu i tom prilikom rekao kako moramo da živimo zajedno.

Panić poručuje i kako žele da roditeljstvo i detinjstvo u Srbiji ne budu briga i da se omogući besplatno obrazovanje svima. Dodaje i kako žele da tročlana porodica živi pristojno od jedne plate.

Foto: TV Pink Printscreen

Program će se sastojati prvenstveno u tome, da prvo moramo da živimo zajedno. Šta to znači? Da se građanima u lokalnim saoupravama omogući šta će se raditi od novca koji se izdvaja u budžet grada, dalje, da roditeljstvo i detinjstvo u Srbiji ne budu briga, nego radost, planiramo da porodilje i trudnice primaju punu zaradu, za vreme odsustva sa posla. Ono što ćemo sigurno uraditi je dostupnost obrazovanja svima, moguće je organizovati besplatno obrazovanje. To podrazumeva da roditelji, osim onoga što đak treba da obuče, bukvalno ne moraju da kupe. Imamo dobre primere u susedstvu, od olovke, do torbe i užine. Vratićemo ono što je opšte dobro. Sledeća stavka je da moramo da živimo bolje, to podrazumeva platu za dobar život, a to je da troje, roditelji i jedno dete, mogu od jedne plate da žive pristojno - rekao je Panić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o spoljnoj politici, Panić kaže kako moramo mudro da zauzmemo svoj stav koji je u našem interesu. Odnosno da Srbija mora biti u centru pažnje, da se priključimo EU, ali i kako Panić govori, ostanemo u dobrim odnosima sa Rusijom. On nagoveštava i kako bi jedino isključio odnose sa Kinom.

Foto: TV Pink Printscreen

Spoljna politika podrazumeva da mudro zauzmemo stav koji će biti samo u interesu Srbije. Srbija mora biti ta koja je centar pažnje, moramo domaćinski sesti i videti odakle dolazi novac, a ko nam to pomaže u nekom drugom smislu. EU je jedini put ka kom moramo ići. Sa druge strane, svakako zadržati dobre odnose sa Rusijom. Imamo mnogo mogućnosti kroz kulturu, pravoslavlje... Ono što bih ja svakako isključio to je Kina, donose nam prljavu tehnologiju i jeftinu radnu snagu koja radi u lošim uslovima - kazao je Panić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o unutrašnjoj politici Panić kaže kako je najbitnije hitno osloboditi Tužilaštvo, zatim napominje i kako žele da oslovde medije, šta god to značilo, kao i da radnici moraju biti prioritet.

Foto: TV Pink Printscreen

Najbitnije što treba da se uradi jeste da se hitno oslobodi Tužilaštvo, mnogo je razloga za to. Institucije se moraju vratiti i mi smo za mešoviti sistem, da nije samo stranačka lista. Oslobađanje medija, kako god Vi mene razumeli. U EU to se zove dostupnost informacija. Svi oni koji nemaju SBB, nisu me čuli za dve godine epidimije, ni protkelih 20 godina. To je ograničavanje prava na dostpunost informacija. Kod nas se to zove sloboda medija. Radnik, takođe, mora biti zdrav. Radnik je osnov za ekonomiju, a kada imate ekonomiju, onda možete zaštititi svoje interese - rekao je Panić.