AKTUELNO

Ana Pejić, nosilac izborne liste "Otete bebe - Ana Pejić", kaže da je njena samoorganizovana grupa građana ušla u politiku kako bi rešila svoje lične probleme.

Pejić kaže u predizbornoj emisiji na TV Pink, kako su njoj rekli da joj je umro sin, iako zna da je rodila ćerku. Ističe i da su u politiku ušli iz razloga što nisu bili u drugoj mogućnosti da reše svoje probleme.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo samoorganizovana grupa građana koja 20 godina u rešavanju svog ličnog problema, a to je pronalaženje dece koja su nama oteta po rođenju, po porodilištima u celoj Srbiji. Zbog toga što nismo u mogućnosti da rešimo problem, doneli smo odluku da mi lično uđemo u politički život Srbije, zato što nijedna stranka do sada nije imala ni znanja, ni volje, da reši ono što nas decenijama muči. Činjenica je da su naša deca oteta, da su otišla u inostranstvu i da ih nađemo. Ja sam majka otetog deteta, rodila sam ćerku u Sremskoj Mitrovici, a po dokumentaciji je da mi je umro sin. Ušli smo u političku borbu da pokažemo da smo drugačiji. Nismo sami sa nama idu i ostale grupe, kao što su autistični, kao što su gluvi... Želimo da stavimo u žižu probleme malog čoveka - rekla je Pejić.

Foto: TV Pink Printscreen

Pejić kaže i kako žene u malim gradovima i selima nisu smele da se vrate kućama iz porodilišta jer su se smatrale bolesnima, kao i da je afera "Beba" dugo tumačena kao izmišljotina zbog čega se i danas ćuti.

Srbiju ne čini samo Beograd, nego i sela i mali gradovi, žena koja se vrati iz porodilišta bez deteta, smatra se bolesno. Bilo je slučajeva gde žena nije smela da se vrati kući. Ja sam se vratila kući. To je posebna tema i naša muka koju mi nosimo u sebi. Decenijama se afera "Beba" tumačila kao jedna bajka ili izmišljotina, žene su proglašavane ludim i bolesnim. Mnogo žene i danas ćute, nemaju podrškui - dodala je Pejić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o unutrašnjoj politici, Pejić govori kako smatra da će pomoći da se reše mnogi problemi, kao i da akcenat treba staviti na institucije sistema.

Unutrašnju politiku čine norme, pravila, zakoni i oni što mi postavimo. Mi ćemo dati svoj značajan doprinos. Smatram da ćemo pomoći da se reše mnogi problemi, ali akcenat treba staviti na institucije sistema. One rade za novac, mito, korupciju i velike ljude - rekla je ona.