AKTUELNO

Aleksandar Antić, predstavnik izborne liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije" kaže kako je ova koalicija za uslove u Srbiji izuzetno dugovečna. Pored tradicionalnih vrednosti, dodaje on, istakao je i socijalnu pomoć koju pružaju najugroženijima.

Rekao je i kako je SPS poslednjih decenija pokazao da su državna politika i interesi, ispred stranačkih interesa. Istakao je i snažnu borbu za očivanje Kosova i Metohije za koju je rekao da je veoma teška.

Foto: TV Pink Printscreen

Želim da istaknem da se mi nalazimo u jednoj koaliciji koja je za uslove u Srbiji izuzetno dugovečna. Pored tradicionalnih vrednosti, želim da istaknem i tu socijalnu komponentnu i da smo mi najveći zaštitnik svih onih kojima je potrebna socijala pomoć. Pored toga, i naravno ta snažna politika i SPS i naših partnera. Mislim da je SPS u poslednjih nekoliko decenija pokazala da je državna politika i državni interesi bili ispred stranačkih interesa. Pre svega, ta snažna borba za očuvanje Kosova i Metohije. Ta borba koja je veoma teška za Srbiju, koju smo uspeli da vratimo na pregovarački sto - rekao je Antić.

Govoreći o spoljnoj politici Antić je rekao kako možemo da se pohvalimo da je Srbija u poslednjih 10 godina značajno popravila svoju poziciju.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja mislim da možemo da se složimo da je Srbija u proteklom periodu, proteklih 10 godina, značajno popravila svoju spoljno-političku poziciju, ne samo u regionu. Srbija je postala uvaženi član ne samo Međunarodne zajednice, to je zbog Vučića i Dačića. Oni su pomogli da mi vratimo na sto neka pitanja, Kosovo i Metohiju kao kapitalno važno pitanje za nas, ali i čitav set odnosa u regionu. Mislim da smo uspeli i kroz koronu i podršku zemljama u reginu, postanemo poštovani igrač u regionu. Mi nismo za rat, ali ni za sankcije Rusiji, jer je Srbija prošla kroz sankcije i znamo koliko je to teško i bolno - kazao je Antić.

Na pomen unutrašnje politike u Srbiji, Antić je uzdahnuo, a onda je rekao i kako su u velikoj meri urađene važne stvari.

Uh, unutrašnja politika u Srbiji... Mislim da smo uspeli u velikoj meri da uradimo neke važne stvari. Pa i ova promena Ustava i davanje jedne pune autonomije sudstvu kroz Referendum, su pokazatelji da ova vladajuća strana ima hrabrosti da se bavi i teškim pitanjima i onim pitanjima koja nisu slatka. Sa druge strane, mislim da smo uspeli kroz dijalog sa političkim partijama da relaksiramo tu tenziju koja je možda postojala u određenom delu političke scene Srbije. Naravno, na tome treba uvek raditi i mi smo spremni, ja sam uvek za razgovor, nisam za tenziju, nisam za pretnje - istakao je Antić.