AKTUELNO

Izbori se danas ponavljajuu na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika, na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike i četiri biračka mesta za beogradske izbore. Birališta otvorena od 7 do 20 sati.

Republička izborna komisija saopštila je da će se ponovljeni izbori za narodne poslanike održati na ukupno 54 biračka mesta, dok će glasanje za predsednika Republike biti ponovljeno na ukupno 35.

Glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje i štampaće se njih 32.181, a listići za izbor predsednika biće tirkiz boje i njih biti štampano 28.687.

Na sajtu Cesida-a objavljena su biračka mesta na kojima se izbori ponavljaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o beogradskim izborima, Gradska izborna komisija (GIK) odlučila je da se 16. aprila na četiri biračka mesta ponove izbori i to: na biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, na biračkom mestu broj 39 u opštini Stari grad i na biračkom mestu broj 106 u opštini Čukarica.

GIK je odlučio da na još dva biračka mesta u Beogradu izbori budu ponovljeni 21. aprila: na biračkom mestu 57 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu broj 7 u opštini Rakovica.

Na broju 011/26-41-497 građani mogu da od 7 do 20 časova dobiju informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska.

Od četvrtka je, pred ponovljeno glasanje, na snazi izborna tišina koja će trajati do zatvaranja do zatvaranja glasačkih mesta u 20 časova.