AKTUELNO

Birači u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, danas će peti put izaći na parlamentarne izbore, dok će politički akteri pokušati da izborni proces privedu kraju kako bi mogla da se formira nova vlada.

Glasanje se ponavlja na jednom biračkom mestu, u OŠ "Muharem Kadriju", na kojem su, u prethodna tri navrata, poništeni rezultati, dok je poslednji put biralište zatvoreno zbog neslaganja među članovima biračkog odbora i dojave o bombi.

Republička izborna komisija imenovala je nove članove biračkog odbora i uoči glasanja poručila da se nada da će ovoga puta imati više znanja i veština da se izbori održe u skladu sa zakonom.

Ovo biralište, već nadaleko poznato, postalo je arena u kojoj se vodi borba oko jednog mandata. Od rezultata zaokruživanja zavisi da li će jedan mandat osvojiti Koalicija Albanaca doline, i time ući u Skupštinu Srbije, ili će poslanika više imati Socijalistička partija Srbije. Albancima za prelazak cenzusa nedostaje nešto više od 600 glasova, dok bi SPS, ukoliko osvoji mandat, imao ukupno 32 predstavnika u republičkom parlamentu.

Glasanje je nakon 3. aprila, kada su bili održani izbori u celoj Srbiji, ponovljeno 28. aprila, potom 27. maja, dok 23. juna građani nisu ni stigli na biralište.

Autor: