AKTUELNO

Lideri koalicije Nada, Miloš Jovanović i Vojsilav Mihajlović izjavili su danas da oni neće biti deo buduće vlade, ali će, kažu, biti "prava opozicija" koja će davati konstuktivne predloge i kritivkovati sve što ne bude valjalo.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je novinarima, nakon rezgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da nije bilo razgovora o učešću te koalicije u vladi.

Naveo je da je razgovor sa Vučićem bio relativno sadržajan, da su čuli kako predsednik vidi neke stvari, oko čega se ne slažu.

Jovanović je dodao i da mu smeta to što, kako tvrdi, Srbija, nema jasne pravce razvoja i ciljeve.

"Želeo bih da ta nova-stara vlast pruži odgovore na strateška pitanja", rekao je Jovanović i dodao da ostaje pitanje šta dalje po pitanju EU, koja je vrlo jasno postavila uslove za članstvo - priznanje secesije i uvođenje sankcija Rusiji.

"Mora se sarađivati sa EU, a da to nužno ne povlači člasntvo, koje u ovoj situaciji ne možemo ni podrazumevati", rekao je Jovanović.

Vojislav Mihailović, koji vodi deo POKS-a, rekao je da će Nada biti državotvorna opzicija, podržavaće sve što je u nacionalnom interesu.

Dodao je da su predsednika Vučića upoznali i sa stavom da se Nada protivi održavanju Parade ponosa, jer je, kaže, njen cilj da naruši tradicionalnu srpsku porodicu.

#Nada