AKTUELNO

Profesori, lekari, glumci, uspešni sportisti i operske pevačice samo su neki od kandidata za odbornike na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", koju je proglasila Gradska izborna komisija kao listu broj 1 za beogradske izbore koji su zakazani za 2. jun.

Ova izborna lista ima ukupno 110 kandidata za odbornike, a prvi na njoj se nalazi Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke, koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Drugo mesto zauzeo je dosadašnji predsednik Gradske skupštine Nikola Nikodijević (SPS), a na trećem mestu se nalazi dr Jelena Drulović, iz redova SNS, koja je po zanimanju profesor doktor neurolog.

U prvih 15 pozicija na izbornoj listi našle su se i dve operske pevačice Nataša Tasić Knežević (SNS), na četvrtom mestu, i Sanja Kerkez (SNS), koja je na ovoj listi pod rednim brojem 12.

Pored Aleksandra Šapića, koji je bio jedan od naših najuspešnijih vaterpolista i dosadašnji gradonačelnik Beograda, još jedan izuzetno uspešan sportista je na ovoj listi pod rednim brojem šest, a u pitanju je Janko Tipsarević (SNS), koji se godinama uspešno bavio tenisom.

Na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" su i glumci Iva Štrljić (SNS) i Branislav Milićević (SNS) poznatiji kao Branko Kockica, a tu je i novinar u penziji Živorad Nikolić (SNS).

Na listi SNS i koalicionih partnera su i čuveni advokat iz tabora socijalista Toma Fila i direktor "Koridora" Aleksandar Antić.

Foto: Printscreen Tanjug Video/Ognjen Milović

Na listi su i članovi PUPS-a.

Inače, lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" prikupila je potpise u rekordnom roku, te je za dva sata sakupljeno više od 20.000 potpisa.

Predsednik SNS Miloš Vučević zahvalio se tada svim građanima koji su dali podršku, kao i koalicionim partnerima na spremnosti da se svako fokusira na zajedničke ciljeve i što je svako odustao od dela stranačkog interesa.

- Vodićemo pozitivnu kampanju, kampanju od vrata do vrata, radićemo sve što se radi u kampanjama u demokratskim i civilizovanim društvima - najavio je on prilikom predaje liste.

Inače, koaliciju "Aleksandar Vučić - Beograd sutra'' čine SNS, SPS, PUPS, SDP Srbije, Zeleni Srbije, SRS, Zdrava Srbija, Jedinstvena Srbija, Pokret socijalista, Srpska narodna partija, Srpska stranka Zavetnici, Samostalna srpska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Foto: Printscreen Tanjug Video/Ognjen Milović