AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da dok se ostale stranke spremaju za izbore, Dragana Đilasa i Savez za Srbiju (SzS) u senku baca odluka o bojkotu.

- Dok se ostale stranke uveliko spremaju za izbore, u kampanji su i razgovaraju sa građanima na terenu, Đilas sedi za tastaturom i veštački pokušava da se održi u političkom životu. Opet nas je uverio da svako ko ne misli kao on automatski nije pogodan, te da odmah zaslužuje da bude posut pepelom. Nije dovoljno da kritikujete Aleksandra Vučića i politiku Srpske napredne stranke ako nemate mržnju kao Đilas, Jeremić i Obradović, ako ne mrzite Vučića koliko i oni niste dovoljno dobri da budete po ukusu propalog češkog preduzetnika i bivšeg gradonačelnika Beograda. Žalosno, zar ne? - rekao je Mirković.

- Posebnu pažnju izaziva izjava Dragana Đilasa u kojoj navodi da predsednik Aleksandar Vučić neće biti na vlasti naredne četiri godine, i da će oni biti na vlasti. Pitanje koje se nameće, ako su izbori raspisani za 26. aprila u kojima Đilas ne učestvuje, a mandat traje četiri godine, kako i na koji način on misli da dođe na vlast. U Srbiji se na vlast dolazi izborima, poverenjem građana i glasovima - naveo je Mirković u saopštenju za javnost.

On je ocenio da "ovakvom izjavom Đilas već sada najavljuje neke nove pokušaje državnog udara, puča ili nasilnog pokušaja dolaska na vlast, jer kako drugačije shvatiti izjavu, i to pre isteka mandata, a da u izbornoj trci čak i ne učestvuje".

- Djilas, svestan da ga niko u Srbiji ne podržava i ne razume zašto odbija da prihvati činjenicu da su Aleksandra Vučića i SNS na vlast doveli građani Srbije. Tu moć određivanja ko će biti na vlasti, a ko u opoziciji, u Srbiji imaju samo građani Srbije - rekao je Mirković.Istakao je da će SNS nastaviti uz još veći trud, rad i zalaganje, sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića, kako bi se izborili za bolju i lepšu Srbiju.

#Aleksandar Mirković

'