AKTUELNO

Čestitke na ubedljivoj izbornoj pobedi SNS-a, predsedniku Aleksandru Vučiću stigle su i iz Izraela, od lidera i osnivača jedne od tradicionalno najuticajnijih partija „Izrael naš dom“ Avigdora Libermana.

Član gotovo svih izraelskih vlada od 2001, nekadašnji ministar spoljnih poslova i odbrane, Avigdor Liberman u čestitki Vučiću kaže da je uveren da će njegovo „veliko političko iskustvo doprineti daljem jačanju saradnje i bilateralnih odnosa Republike Srbije i Države Izrael“. 

Foto: Pink.rs

„Vaše liderstvo je bilo u službi promocije veza sa Izraelom, jevrejskom zajednicom u Srbiji i Jevrejima širom sveta“, navodi se u čestitki Libermana Vučiću. 

Avigdor Liberman, poreklom iz Rusije, kao lider partije „Izrael naš dom“ već dve decenije igra važnu ulogu na političkoj sceni Izraela. Bio je ministar nacionalne infrastrukture, transporta, član vlade zadužen za odbranu od strateških pretnji, potom i ministar spoljnih poslova, pa odbrane… Njegova partija i on lično učestvovali su u nekoliko izraelskih vlada, koje su vodili Arijel Šaron, Ehud Olmert i Benjamin Netanijahu. 

#Aleksandar Vučić

#Izbori2020

#Izrael