AKTUELNO

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Sloveniji danas je drastično porastao za 23, slučaja na 57, od utorka popodne do danas u 14 časova.

Do sada je testirano 2.270 osoba, preneo je STA.

Zatvorena je i prva škola nakon što je utvrđeno da je jedan nastavnik pozitivan i uvedene su stroge mere u ljubljanskom porodilištu, gde je potvrđeno još nekoliko slučajeva korona virusa.

Ministar zdravlja Aleš Šabeder izjavio je da broj potvrđenih slučajeva na širem području Ljubljane iznosi 27, u dolenjskom i regionu Bela Krajina na jugoistoku 12, tri slučaja su potvrđena u severoistočnom delu Štajerske i u Primorskoj oblasti na zapadnu, kao i jedan slučaj u Murskoj Soboti na severoistoku zemlje.

Osnovna škola "Fran Albret" u Kamniku zatvorena je na dve nedelje nakon što je utvrđeno da je jedan nastavanik pozitivan na korona virus, ali je ministar obrazovanja Jernej Pikalo izjavio da je, s obzirom na veliki broj negativnih efekata na život zajednice i ekonomiju, zatvaranje škola mera koja će biti korišćena samo nakon pažljivog promišljanja i konsultacija sa stručnjacima.

U UKC Ljubljana ima šest novih slučajeva, a prema rečima direktora Janeza Poklukara, zaraženi su uglavnom deo rukovodstva UKC-a i i imali su malo kontakata sa pacijentima.

Međutim, s obzirom da je potvrđeno pet slučajeva na ginekološkom odeljenju bolnice, tamo su uvedena ograničenja, očevi, na primer, neće moći da budu prisutni tokom porođaja, a svi pregledi koji nisu hitni biće otkazani.

U stomatološkoj klinici, takođe, je potvrđen jedan slučaj, tako da ona radi u ograničenom režimu.

U Sloveniji za sada nema smrtnih slučajeva od korona virusa.

#Slovenija

#koronavirus

'