AKTUELNO

Predsednik Republike danas odlučuje o vanrednom stanju.

Kako Pink saznaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja na delu teritorije ili u celoj Republici Srbiji.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin zatražio je, u proceni rizika Ministarstva odbrane, od predsednika Srbije da preduzme sve neophodne mere za zaštitu stanovništva.

- Na osnovu odredbe člana 88, stav 2 zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana - izjavio je Vulin u vanrednim vestima TV Pink.

Video: TV Pink Printscreen

Podsećamo, predsednik Srbije je izjavio danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog korona virusa, ali da treba znati da to onda podrazumeva "najteže moguće mere i potpunu izolaciju".

- Ne isključujem tu mogućnost ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice - kazao je Vučić nakon održanog sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica korona virusa po privredu.

U Srbiji je do danas u 20 sati zabeleženo 46 slučajeva korone.

#Aleksandar Vučić

#Srbija

#koronavirus

#vanredno stanje

'