AKTUELNO

Nakon najave da će danas biti razmatrana odluka o uvođenju vanrednog stanja, na instagram profilu predsednika Vučića, objavljen je deo njegovog govora u vezi sa borbom protiv koronavirusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja na delu teritorije ili u celoj Republici Srbiji.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin sinoć je zatražio, u proceni rizika Ministarstva odbrane, od predsednika Srbije da preduzme sve neophodne mere za zaštitu stanovništva.

Podsećamo, predsednik Srbije je izjavio juče da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog koronavirusa, ali da treba znati da to onda podrazumeva "najteže moguće mere i potpunu izolaciju".

Nakon najave da će sutra biti razmatrana odluka o uvođenju vanrednog stanja, na instagram profilu predsednika Vučića,  uz video snimak dela njegove današnje konferencije za novinare, povodom epidemije koronavirusa.

- Ja sam ovde i donosiću ključne odluke, koje ćete videti u narednih nekoliko dana. Donosiću najteže odluke, kao što sam ih donosio u proteklih 7 godina. I kao što mi je lako i lepo da vodim narod i kada me primaju Putin, Merkel, Si Đinping i ostali, i kada učestvujem u dobijanju nagrada i ordenja, biću uz svoj narod i kada je najteže i kada se borimo sa ovakvom pošasti. Ovo za nas predstavlja najteži mogući izazov, izazov za ekonomiju, ali pre svega za živote ljudi. Zato vas pozivamo da budemo jedinstveni i ujedinjeni - navodi Vučić u snimku objavljenom na instagram nalovu @avucic

#Aleksandar Vučić

#koronavirus

'