AKTUELNO

Ivana Stašević Karličić, direktorka Klinike za mentalne bolesti, rekla je za Pink da je strah povodom uvođenja vanrednog stanja zbog koronavirusa potpuno normalan.

- Ono što država preduzima je više nego opravdano, a to je stalna edukacija stanovništva. Epidemiolozi, infektolozi i svi ljudi koji su nadležni za lečenje najbolje poznaju ove bolesti - rekla je Stašević.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njenim rečima zahvaljujući pojačanoj medijskoj kampanji svi građani su mogli da se upoznaju sa svim potrebnim i neophodnim informacijama koje se tiču koronavirusa.

- Zdravstvo u Srbiji je apsolutno spremno da pruži multidisciplinaran pristup u skladu sa svetskim standardom saniranja celokupne situacije. Zdravstveni sistem može da drži celu situaciju pod kontrolom sa ciljem očuvanja i zaštite javnog zdravlja - naglasila je Stašević

Foto: TV Pink Printscreen

Tatjana Subotić, klinički psihologom Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević, rekla je da su strah, panika i anksioznost građana potpuno normalna i očekivana kada je u pitanju proglašeno vanredno stanje u Srbiji povodom epidemije koronavirusa.

- Ovo nije prva epidemija u kojoj smo svi ugroženi i jako je bitno da vodimo računa o sebi i o drugima. Jako je važno da razumemo da ne reagujemo svi na iste situacije podjednako i da budemo solidarni - ukazala je ona.

#Ivana Stašević Karličić

#Novo jutro

#Tatjana Subotić

'