AKTUELNO

Portal Pink.rs 29.03.2020. objavio je tekst sa naslovom: Kina proglasila KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA, koji je, posle analize, portal Raskrinkavanje.ba ocenio kao DEZINFORMACIJA.

Naime, na osnovu teksta koji smo preneli sa portal Sputnjik u kome se navodi da je širenje virusa korona na teritoriji Kine zaustavljeno i da je to saopštio zvanični predstavnik Kimiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng, doveli smo čitaoce u zabludu stavljajući naslov da je Kina proglasila kraj epidemije koronavirusa, što se ispostavilo kao dezinformacija.

Tada je objavljeno da je broj potvrđenih slučajeva infekcije manji od 3.000, kao I da je širenje epidemije na teritoriji Kine je potpuno zaustavljeno, a izjavu je dao na brifingu Mi Feng.

U Kini je po objavljivanju ove informacije od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, dok su 3.300 umrle.

Ranije su mediji objavili da je u kineskoj provinciji Hubej (osim u Vuhanu), koja je poznata kao žarište širenja infekcije Kovid-19, nakon dva meseca obnovljen unutrašnji putnički avio-saobraćaj.

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 17. maj 2024. godine.