AKTUELNO

Broj hospitalizovanoh u privremenim bolnicama pada, a broj otpuštenih raste, rekao je za TV PINK doktor Saša Živić, koordinator Kriznog štaba koji je formirala Vlada Srbije.

Dr Živić je rekao da to što je neko negativ ne znači da je zdrav i moraće da provede još 14 dana u kućnoj izolaciji.

"Po prvi put u nekoliko zadnjih dana imamo prelepe vesti iz Niša. Krive koje su pokazivale broj pozitivnih se razvlači, sve je više testiranih, a sve manje pozitivnih. Brojo hospitalizovanoh u privremenim bolniama pada, a broj otpuštenih raste", rekao je dr Živić.

Kako kaže, popodne će u Nišu 70- ak ljudi napuštati bolnice i otići kućama na dalje lečenje.

"U hali Čair je u ovom trenutku smešteno 254 pacijenta, sinoć je otpušteno 39, danas će još 51 osoba napustiti ovu bolnicu. Po prvi put je u Domu učenika srednjih škola napustio prvi pacijent i otičao na kućno lečenje, a popodne će još 6 njih otići kući. Takođe napuštaju i hotel Radon i iz Studenskog doma takođe", rekao je dr Živić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, broj hospitalozivanih pada i sutra očekuje da dođe do ukrštanja i smanjivanja broja.

Dodaje da se u ovom trenutku 786 pacijenata nalazi u privremenim bolnicama u Nišu.

"U privremenim bolnicama u Nišu spmeštaju se pacijenti iz područja cele južne i jugoistočne Srbije", rekao je dr Živić.

Kako kaže, imali su situaciju da je na dnevnom testiranju oko 50 posto njih bilo pozitivno a u ovom trenutku, kako kaže, to je oko 20 procenata.

Kada je u pitanju KC Niš, kaže da i tamo spada broj pacijenata, i da očekuju da će i iz te bolnice uskoro puno pacijenata otići kućama.

Takođe, dodaje da će mnogi uz KC Niš otići i u privremene bolnice.

Ddaje da nam ne treba novi pik, da je zdravstveni sistem uspeo da izdrži, i zamolio ljude da budu i dalje disciplinovani.

#koronavirus

<
'