AKTUELNO

Evropske akcije ponovo su se urušile danas zbog strahovanja teških i trajnih ekonomskih posledica od udara pandemije korona virusa nakon što je informacija koje su podgrejale sumnju investitora u pogledu napretka razvoja leka za Covid-19.

Panevropski indeks STOKS 600 pao je za 1,1 odsto u 7:19 časoba po GMT, a londonski FTSE 100 je potonuo za 1,3 procenta nakon loših podataka o prodaji u Velikoj Britaniji u martu, izveštava Rojeters.

Globalna tržišta akcija su generalno oslabila danas nakon vesti da eksperimentalni lek kompanije ''Gilead Sciences'' nije uspeo da pomogne pacijentima sa težim oblikom oboljenja Covid-19 u kliničkom ispitivanju, iako je ovaj proizvođač lekova saopštio da rezultati nisu validni jer je ispitivanje preuranjeno prekinuto.

Svi glavni evropski sektori pali su na ranom trgovanju, bankarski indeks SKS7P predvodio je s padom pošto je bonitetna agencija S&P snizila kreditni rejting nemačke Komercbanke za jedan stepen i smanjio izglede za Dojče banku na negativne sa stabilnih.

#Lek

#Vakcina

#koronavirus

<
'