AKTUELNO

Hardalijas je istakao da će zaštitne maske morati da nose i vozači i putnici. One su, takođe, obavezne za radnike u supermarketima, prodavnicama...

Vlada Grčke usvojila je mere za putovanje u jeku pandmeije korona virusa koje stupaju na snagu od 4. maja, saopštio je zamenik ministra za civilnu zaštitu, Nikos Hardalijas.

Hardalijas je istakao da će zaštitne maske morati da nose i vozači i putnici. One su, takođe, obavezne za radnike u supermarketima, prodavnicama, salonima za lepotu, frizerskim salonima, laboratorijama i bolnicama, kao i za građane.Ukoliko neko ne bude imao masku, biće kažnjen sa 150 evra, istakao je Hardalijas i pozvao radničke organizacije i političke stranke da se pridržavaju mera i tokom obeležavanja prvomajskih praznika, prenosi portal “Lifo.gr”.

 -Virus je prisutan, a odgovornost svakog pojedinca je naše oružje. Nalazimo se u do sada neviđenoj siutaciji - kazao je on i dodao da će neka područja u Grčkoj biti opet pod karantinom ukoliko se vrati korona virus.

On je dodao da građani moraju da održavaju odstojanje jedni od drugih, koriste antiseptička sredstva za dezinfekciju kao i da često peru ruke. Takođe, Hardalijas je da je zaštitna maska “ključno oružje” u borbi protiv korona virusa.U Grčkoj je prema poslednjim podacima inficirano 2.576 osoba, a 139 je umrlo.

#koronavirus

<
'