AKTUELNO

Odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković govoreći o otvaranju srpskih granica 22. maja, kao i o opadanju broja novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji rekao je da su to dobre vesti, da je dobro što epidemija jenjava i što smo uspeli da se izborimo.

- Mislim da je olakašavajuća okolnost da su granice otvorene. Već od petka može potpuno slobodno da se bez ikakvog testa izlazi iz Srbije, a od 1. juna se potpuno otvaraju granice sa svim susedima - istakao je Vuković podsetivši da za svakog ko oseti bilo kakav simptom, biće obavezno testiranje.

Foto: TV Pink Printscreen

-To će se odvijati tako što će se nekome odrediti karantin od dve nedelje i taj neko će moći svojevoljno da izabere da ode negde da se testira ili 14 dana dana ostati u izolaciji - obajsnio je Vuković.

Predsednica odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne Skupštine Aleksandra Tomić je rekla da je važno da se kaže da ne možemo sami da otvorimo granice i da imamo međunarodnu aktivnost ako nemamo dogovor sa našim komšijama.

Foto: TV Pink Printscreen

-U svetlu jučerašnjeg sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa Micotakisom i Borisovim vidimo da je i njima u interesu da turizam počne da funkcioniše rekla je Tomić.

Kako je istakla, način na koji turizam treba da funkcioniše je da se propišu pravila kojih treba da se držimo.

-Svaka država će morati da propiše da li je obavezan test ili nije, koliko i na koji način će sve početi - rekla je ona.

Tomić takođe naglašava da kada je ukinuto vanredno stanje, prešlo se na podizanje svesti lične odgovornosti prema pandemiji koja nas je zadesila i rešavanju posledica te pandemije.

#Putovanja

#Turizam

#granice

'