AKTUELNO

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, objavio je da je grad Vranje uveo vanrednu situaciju na svojoj teritoriji zbog koronavirusa.

Uvođenje vanredne situacije preporučio je Gradski štab za vanredne situacije, što je gradonačelnik Milenković prihvatio i potpisao.

- Zbog ocene ZZJZ Vranje da je epidemiološka situacija na teritoriji Pčinjskog okruga i grada Vranja nestabilna i teška, jer je došlo do inficiranja i obolevanja velikog broja sporadičnih slučajeva, koji su se proširili na porodična epidemijska javljanja, danas smo proglasili vanrednu situaciju na teritoriji grada Vranja - izjavio je Milenković.

To znači da će lokalna samouprava pooštriti sve epidemiološke mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave, a koje je propisao ZZJZ Vranje, kao i mere koje je proglasio Krizni štab Reublike Srbije.

- Ove mere podrazumevaju pojačanje nadzora nad radom i sprovođenjem mera u gradu, kao šro su socijalna distanca, nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i okupljanje ljudi. Ograničenja rada ugostiteljskih objekata, za sada nema - rekao je gradonačelnik.

#Epidemija

#Vranje

#koronavirus

#pandemija

#vanredna situacija