AKTUELNO

U gradu ima 1.445 aktivnih slučajeva zaraženih pacijenata virusim korona, a i dalje se beleži trend da je dnevno više izlečenih, nego novoprimljenih pacijenata, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

-Imamo pad broja zaraženih sugrađana, do pre neki dan smo imali 1.821 slučaj, danas smo na 1.445 i na jučerašnji dan smo imali 20 novih zaraženih, što je najmanji broj zaraženih u poslednjih gotovo mesec dana - rekao je Vučević. 

To nije razlog, kaže, da se opustimo i proglasimo da smo izašli iz drugog pika kovida 19 u Novom Sadu, te da će svakako biti nastavljene mere koje je definisao štab za vanredne situacije.

- Mere su učinkovite i imamo talas smirenja situacije i delimičnu relaksaciju zdravstvenog sistema, koji je bio pod pritiskom, ali ne možemo da kažemo da opasnost ne postoji čim imate 20 novozaraženih, znači da je virus tu - kaže Vučević. 

Njegov predlog štabu za vanredne situacije će biti da mere, pre svega one koje se odnose na zatvorene bazene, budu produžene do kraja letnje sezone kupanja, osim za sportske klubove.

#Miloš Vučević

#Novi Sad

#koronavirus

#stanje