AKTUELNO

Situacija u Srbiji je još uvek teška, ali se čini da je u toku ove nedelje došlo do prestanka ubrzanja virusa, rekao je za TV VESTI epidemiolog dr Predrag Kon.

"Došlo je do blage stabilizacije, ali je stanje još uvek loše. U Beograd u posle dužeg vremena opao broj obolelih. Vide se efekti preduzetih mera", rekao je dr Kon.

Ističe da postoje naznake da će postupno doći do opadanja.

"Za očekivati je da u toku sledeće nedelje počne to i da se vidi kroz broj novoobolelih", rekao je dr Kon.

Dodaje da je neophodno održati mere, da nije vreme za popuštanje, a ipak i pooštriti sankcije u smislu kontrole i svega što to podrazumeva.

Foto: Tv Vesti

Kako kaže, još uvek imamo više prijema nego otpusta i ta se situacija, dodaje, konstantno održava.

"Punjenje bolnica neprekidno traje. Da bi mogli ozbiljno da razmišljamo šta dalje, mora da se izjednači prijem i otpust i da otpust postane veći nego što je prijem", rekao je dr Kon.

Kako kaže, opterećenost zdravstvenog sistema je svuda prisutra, ne postoji, kaže, deo zdravstvenog sistema koji nije zahvaćen.

Foto: Tv Vesti

Direktorka KCV-a Edita Stokić, rekla je da je ta ustanova morala da odgovarajuće resurse prevede iz non kovid u kovid zonu, što je, kako kaže, zahtevalo preorijentaciju lekara.

"KCV je zbog porasta velikog broja pacijenata koji zahtevaju intenzivnu negu otvorila još šest jedinica za intenzivnu terapiju", rekla je dr Stokić.

Kako kaže, neophodan je angažman velikog broja ljudi. Dodaje da je do ovog trenutka preko 200 pacijenata zatražilo pomoć iz oblasti urgentne medicine.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Edita Stokić

#Predrag Kon