AKTUELNO

Direktorka KC Vojvodina dr Edita Stokić rekla je da je prema jutrošnjem izveštaju u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovana 203 pacijenta koja su obolela od Kovida 19, a 12 se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

- KC Vojvodine još uvek je zbog velikog broja hospitalizovanih pacijenata prinuđen da organizuje 5 jedinica intenzivne terapije za lečenje pacijenata koji su oboleli od korone, a istovremeno imamo pet kovid centara koji funkcionišu samo za hospitalno lečenje pacijenata obolelih od kovida – rekla je Stokić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Paralelno sa ovim u jutrošnjem izveštaju stigao je podatak da smo za ovih godinu dana od početka pandemije obavili I porođaj 260 kovid pozitivnih porodilja – dodala je ona.

Direktor Doma zdravlja Kragujevac dr Vasilije Antić rekao je da su od januara do 7. aprila imali ‘’mini pendemiju korone’’ gde je dnevni broj zaraženih počeo sa 60 i stigao na 160, a da su juče samo 24 osobe obolele od kovida.

Foto: TV Pink Printscreen

- Situacija je malo bolja, takođe I u bolnici. 240 pacijenata je bilo hospitalizovano zbog teže kliničke slike, sada se taj broj prepolovio – istakao je Antić.

#Srbija

#koronavirus

#situacija