AKTUELNO

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata, saopštila je ministarka za socijalna i boračka pitanja i članica Kroznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Da se Srbija polako vraća životu na koji smo navikli, svedoči i produženi rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Kako pišu mediji, u narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Jedna o bitnijih odluka, kako je istakla Kisić Tepavčević odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane jeste da ako se do ponoći prijavite i vakcinišete u narednih nedelju dana takođe imate pravo na 3.000 dinara.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku, istakla je ona.

Takođe je doneta odluka da će na seminarima, kongresima naučnim i poslovnim biti dozvoljeno prisustvo do 200 osoba, što je više u odnosu na ranijih 100.

Govoreći o vakcinaciji mladih, ona je rekla da je nesumnjivo da će mladi ljudi u našoj zemlji pokazati koliko su odgovorni i da se nada da je na mladima da ''zadaju završni udarac''.

- Sada je na mladima da zadaju završi udarac, značajan broj njih se odaziva i nadamo se da će do da se poveća u narednom periodu. Kada navode razlog zašto se nisu vakcnisali do sada navode da su zdravi i da nisu imali ni grip - rekla je dr Kisić Tepavačević.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

- Napominjem da, koliko kog smo željni sportskih manifestacija, slavlja, svaka vrsta okupljanja čak i sada, kada imamo razloga za optimizam moramo da se strpimo još malo - dodala je ona.

Kisić Tepavčević je osudila ponašanje na utakmici i rekla da je to ''nedopustivo i tužno''.

-Te osobe najviše štete sebi, najveća kazna je da se ta osoba razboli - istakla je ona i dodala je da sami sebi moramo da budemo kontrola.

-Moramo da shvatimo da što se ponašamo odgovorno je za dobrobit svih nas - dodala je.

Rekla je da kongres i svadba nisu za poređenje, ali da će se i o svadbama razgovarati.

Što se matura tiče, verovatno ako bude u organizovanim uslovima u školama, verovatno da će ih biti.

#Odluka

#krizni štab