AKTUELNO

U poslednja 24 sata u Beogradu je registrovano još 25 novozaraženih, a dvocifren je još i Niš gde je registrovano 13 slučajeva korona virusa.

U Boru i Jagodini po sedam, a u Čačku šest.

Krupanj, Novi Sad i Arilje imaju po pet, a Leskovac, Gornji Milanovac, Temerin i Zrenjanin po četiri. Ostala mesta imaju manje od četiri novozaražena.

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 8.552 građana od kojih je 162 novozaražena.

Preminulo je 7 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 28 obolelih.

Ukupan broj datih doza vakcina je 4.828.179. Ukupan broj građana koji su primili prvu dozu i onih kojih su primili obe doze je 2.616.591. Ukupan broj građana koji su primili obe doze je 2.211.588.

Inače, prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš, rekao je da ćemo najranije početkom 2022. godine moći opet da živimo normalno, bez maske i distance.

"Ne pre toga jer, iako se trenutna epidemiološka situacija bliži ozbiljnom smirivanju, čak i preko svih mojih očekivanja, virus će nam se na jesen sigurno vratiti", rekao je on.

Dodao je i da se njegov sin od 17. godina vakcinisao.

"Ima mnogo drugara koji su to uradili, a sve relevantne institucije rekle su da je potpuno bezbedno. "Fajzer" je registrovan i u Americi i u EU već za starije od 12 godina. I tu je bilo kakav komentar suvišan. Svaki novovakcinisani sprečava širenje na manji broj onih koji ne mogu da se vakcinišu i na stare kod kojih se imunitet sporo ili veoma teško stvara. To je stvar društvene solidarnosti i empatije. Ali istina je i da mnogi mladi time žele i da olakšaju sebi putovanje, letovanje".

#Gradovi

#korona