AKTUELNO

Proteste ispred stanova članova Kriznog štaba, Predraga Kona i Branislava Tiodorovića, ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenjuje kao nezapamćeni bezobrazluk i građanima poručuje da to više ne rade, jer im ni jedan ni drugi nisu krivi ni za šta.

- Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog - rekao je Lončar za Tanjug.

Ministar je istakao je da Kon i Tiodorović samo rade svoj posao i ponovio da su oni njegov izbor.

Lončar je svima, i onima koji se bune i koji se ne bune, poručio da se on prvi zalaže za kovid propusnice i dodao da će danas biti održan sastanak o tome da se prekine lanac prenosa virusa i u školama, među decom.

- Ja se prvi zalažem. Ja sam odgovoran, ja sam krv za sve onima kojima to ne odgovara, a ti koji to rade, ako im je na prvom mestu nešto drugo osim zdravlja i života ljudi, to govori o njima - rekao je Lončar.

Dodao je da ljudi koji nemaju veze sa medicinom pričaju o Pavlovićevoj masti i lekovima za goveda da leče koronu.

- Niko vam drugi nije kriv, ja sam. Sve iskalite na meni, ali mi ćemo ovde ići do kraja - poručio je Lončar i dodao da je danas 17-oro dece obolelo u Nišu, koji se nalaze na bolničkom lečenju, a deo njih je na respiratoru i ozbiljno su životno ugroženi.

Lončar je istakao da medicina nije demagogija već da moraju da se preduzmu konkretne stvari i dodao da će se zalagati za propusnice, odnosno bezbedno funkcionisanje.

U Beogradu se tokom sinoćnjeg protesta zbog kovid propusnica nekoliko desetina građana okupilo ispred zgrade u kojoj živi dr Predrag Kon i zatražilo njegovu ostavku, jer se, kako su tvrdili, sprovode nemedicinske mere, a zaraženih i preminulih je sve više.

Takođe, pre nekolikom večeri, nekoliko desetina građana protestovalo je i u Nišu ispred zgrade u kojoj živi dr Branislav Tiodorović.

Autor: