AKTUELNO

Broj ljudi zaraženih korona virusom ponovo raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mesecima

U Nemačkoj bi zaštitne maske, koje su se nosile tokom pandemije korona virusa, uskoro ponovo mogle da postanu obavezne. Nemački mediji prenose da član Zelenih Janoš Damen ponovo predlaže nošenje maski. "Broj zaraženih korona virusom ponovo raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mesecima", rekao je Damen.

Predsednik Nemačkog lekarskog društva smatra da ove jeseni i maske i vakcinacije imaju smisla. "Da biste se zaštitili od akutnih respiratornih bolesti, možda bi imalo smisla ove jeseni nositi zaštitnu masku u bolnicama, klinikama i drugim delovima zdravstvenog sistema", objašnjava Damen, prenosi časopis Feniks.

Damen dodaje da bi tokom ove jeseni i zime zdravstveni sistem u Nemačkoj mogao ponovo da bude opterećen, a starijima savetuje da se vakcinišu. Uprkos porastu broja obolelih od korona virusa, ovaj broj je i dalje nizak, a nemački mediji pišu da nema razloga za brigu.

Nemačka je, podseća časopis Feniks, jedna od poslednjih zemalja u Evropi u kojoj su ukinute mere koje su bile na snazi tokom pandemije.

Autor: