AKTUELNO

Pošto je u utorak saopšteno da je Goga Bitadze najbolji mladi igrač ABA lige, na sajtu regionalnog takmičenja objavljena je i najbolja petorka sezone na izmaku.

Dok ljubitelji košarke u regionu očekuju početak polufinalne serije plej-ofa i duele Crvene zvezde i Partizana, odnosno Cedevite i Budućnosti, treneri, navijači i komisija ABA lge izabrali su pet igrača koji su obeležili prethodne mesece na Jadranu, među kojim su Džo Regland, Džejkob Pulen, Stratos Perperoglu, Džok Lendejl i Goga Bitadze.

Najviše glasova (13,2 odsto) dobio je košarkaš Mege na pozajmici u podgoričkoj Budućnosti Bitadze, a pratio ga je bek Cedevite Pulen, koji je dobio 12,4. Košarkaši Crvene zvezde Perperoglu i Regland osvojili su 9,3 odnosno 8,9 odsto ukupnih glasova, dok je Partizanov Lendejl dobio 7,8 odsto glasova.

U izboru najbolje petorke Jadranske lige učestvovali su treneri, čiji su glasovi nosili 60 odsto, navijači koji su imali udeo sa 30 odsto glasova i komisija ABA lige koja je donosila deset odsto ukupnih glasova.

#ABA Liga

'