AKTUELNO

Kazna je usledila zbog loše organizacije mečeva.

Evroliga je ponovo kaznila Crvenu zvezdu i to zbog loše organizacije mečeva protiv Fenerbahčea i Panatinaikosa. Ovoga puta razlog nije ponašanje navijača i hronično ubacivanje predmeta na teren, već previše gledalaca u dvorani Pionir.

Crvena zvezda će za dva odvojena prekršaja morati da plati 42 hiljade evra. Daleko najveća kazna od svih prethodnih.

- KK Crvena zvezda kažnjen je sumom od 18 hiljada eura zbog kako je navedeno „loše organizacije utakmice sa Fenerbahčeom 12.januara ove godine" a kao glavni razlog navode se zakrčeni prolazi i previše gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić" čime je bila ugrožena bezbednost svih na tribinama na tom meču. I ovoga puta uvaženi su pojedini argumenti kluba koji je u svoju odbranu naveo da dvorana „Aleksandar Nikolić" logistički ograničava mogućnosti KK Crvena zvezda mts da organizuje utakmicu Evrolige po svim zahtevima tog takmičenja, posebno zbog činjenice da su u dvorani morali da budu prisutni i brojni pripadnici obezbeđenja i policije jer je ta utakmica označena kao meč „visokog rizika" - piše u saopštenju Crvene zvezde.

Crvena zvezda je posle Fenerbahčea isti propust napravila i tokom duela sa Panatinaikosom.

- Zbog identičnog, i kao otežavajuća okolnost, ponovljenog prekršaja, KK Crvena zvezda je kažnjena sa 24 hiljade evra za utakmicu koja je odigrana 26.januara 2017.godine protiv atinskog Panatinaikosa.Klub je takođe pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Brose Bambergom, koje su takođe nosile epitet „visokog rizika" ali su organizovane bez greške. Klub ovom prilikom želi da se zahvali i predstavnicima policije koji su maksimalno pomogli KK Crvena zvezda mts da organizuje te utakmice“.

I. P.

#KK Crvena zvezda

#Kazna

#Meč

#Utakmica

'