AKTUELNO

Predsednik KK Crvena zvezda je reagovao na događaje koji su pratili meč sa Olimpijakosom.

Predsednik KK Crvena zvezde Nebojša Čović upitao je ko pokušava da razdvoji višedecenijsko prijateljstvo između Crvene zvezde i Olimpijakosa i pravi podele među pristalicama beogradskih crveno-belih.

- Ovo je još jedan napad na "mala vrata" na sve što radimo, na Crvenu zvezdu. Utakmica sa Olimpijakosom treba da predstavlja svima primer poštenja i sportskog fer pleja. Ovo je sport, nikada u životu ne bih pustio brata da me pobedi i nikada ne bih ni kalkulisao. Verujem da isto razmišljaju i u Pireju, pobedili su nas košem u poslednjoj sekundi produžetka. Uostalom, zato smo i bratski klubovi jer imamo isto shvatanje sporta - rekao je Čović za klupski sajt.

Prema njegovim rečima crveno-beli nikada nijedan tim neće pustiti, kao i da će ostati prijateljski odnosi Crvene zvezde i Olimpijakosa, što je tradicija već 30 godina.

- Sigurno je da nijedno sportsko nadmetanje neće promeniti i borićemo se da ga niko ne pokvari. Ono što me muči je pitanje, ko želi da pokvari te odnose, a sada je izvesno da takvih ima. Očigledno da neko smišljeno pokušava da svađa navijače Crvene zvezde koji su decenijama poznati upravo po jedinstvu - ocenio je Čović.

On je naveo da su u prošlosti  "neki" pokušavali da posvađaju fudbalski i košarkaški klub, iako su igrači međusobno pružali podršku na utakmicama.

- Ko pušta glasine o odlascima naših igrača tri meseca pre kraja sezone, ko dezinformiše javnost o dolascima Antića, Markovića, Nedovića, i milionima evra koje navodno spremamo za sledeću sezonu, a borimo se da završimo ovu? Ko po već oprobanom receptu dezinformacija i putem raznih mreža širi podele medu zvezdašima? U šumi problema mi, svi zajedno, na tribinama, nismo videli ni drvo koje nam je donelo neprijatnosti i pokušalo da nas posvađa - zaključio je Čović.

#KK Crvena zvezda

#KK Olimpijakos

#Košarka

#Nebojša Čović

'