AKTUELNO

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je grupa u kojoj će se njen tim takmičiti na Evropskom prvenstvu "nije ni najteža, ali ni najlakša".

"Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša", rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Žrebom u Valensiji odlučeno je da će srpske košarkašice na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi B u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

"Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Grčke je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice", rekla je Maljković.

Maljković je navela da je program priprema za Evrobasket odavno isplaniran "do poslednjeg detalja".

"Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama", rekla je ona.

"Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije", zaključila je Marina Maljković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 27. juna u Valensiji i Strazburu.

#Marina Maljković

#Reprezentacija

#Srbija

#žene