AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je, posle večerašnjeg poraza od Metropolitana i eliminacije iz Evrokupa, da njegovi igrači moraju da nauče da pobedjuju.

"Utakmica je išla u dobrom smeru, ali smo nakon prednosti od devet razlike prestali da pogadjamo, počeli smo da gubimo lopte, da promašujemo slobodna bacanja i neke otvorene šuteve čime smo dali Metropolitanu priliku da se vrati u meč", rekao je Matović posle meča.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u četvrfinale Evrokupa, pošto su večeras izgubili u Ljubljani od Metropolitana sa 70:75 u poslednjem kolu Grupe F.

Partizanu je za plasman u narednu rundu takmičenja bilo potrebno da pobedi sa četiri i više poena razlike, ali nije u tome uspeo iako je u poslednjoj deonici imao i devet poena prednosti.

"Zadovoljan sam ponašenjem i borbenošću igrača. Sve što smo se dogovorili pokušavali su da ispoštuju, ali kako je cela sezona bila gore-dole, došli smo do toga da nikako ne možemo da 'zatvorimo' utakmicu. Danas smo promašili 11 slobodnih bacanja, mislim čak devet u drugom poluvremenu, i šest zicera jedan na nula", rekao je Matović.

Novinare je zanimalo i kako motivisati ekipu za nastavak sezone.

"Oni su igrači Partizana, moraju da nauče da pobedjuju. Moraju da nauče mlade igrače da pobedjuju. Moraju da se izbore sa time. Idemo u salu, treniramo i to je to", zaključio je Matović.

Crno-beli su takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa završili sa dve pobede i četiri poraza, dok će Metropolitan kao prvi u narednu fazu i igraće protiv Gran Kanarije.

Trener košarkaša Metropolitana Jure Zdovc rekao je da je njegova ekipa imala loših trenutaka, ali da se nije predavala.

"Neverovatna utakmica. Čestitam svojim igračima. Nismo se predavali. Imali smo loših trenutaka, ali ono što mi se dopada što su svi igrači imali po tri, četiri ili pet faulova. Ako želite da pobedite, morate da uložite dodatnu energiju, dodatni napor. Moglo je biti i bolje, ali bilo je dovoljno za pobedu u ovom meču", rekao je Zdovc.

#Aleksandar MAtović

#KK Partizan