AKTUELNO

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je da je neko na početku sezone pomenuo da će Zvezda imati 16 pobeda svi bi se radovali. Ali, kako dodaje, izgleda da je Crvena zvezda jedini klub koji sa 16 pobeda nije ušla u osam najboljih.

-Takav se krug napravio sa Darušafakom ove godine. Međutim, ovakav ligaški sistem Evrolige je od ove godine i nije bio nikada do sada. Mislim da smo napravili izuzetno dobar rezultat. Uzeli smo regionalnu ligu, Kup Srbije, junioriri i kadeti su prvaci Srbije, devojke u seniorskoj konkurenciji su prvaci Srbije i kup, juniorke i kadetkinje su isto prvaci Srbije... Ostala je završnica domaćeg prvenstva gde očekujemo dobar rezultat – naveo je Čović.

Prema njegovim rečima, tradicionalni kamp Crvene zvezde za mlade „Zvezdina radionica“ na Malom Kalemegdanu sa zvezdinim stručnjacima i trenerima biće za decu od 2004. godišta i mlađe.

Foto: Printscreen

- Radiće se nedelju dana, sve je besplatno. A nešto novo što smo uveli to su „Otvorena vrata“ koja kreću od 11. juna i ona će biti u Hali Basketlend-Basketsiti na Čukaričkoj padini, opet sa našim vrhunskim trenerima i stručnjacima. Deca od 2001. godišta pa nadalje moći će da dođu i oprobaju se. Sve je besplatno. Moramo da radimo na animiranju naših devojčica i dečaka, jer ono što je trend, nažalost, jeste da naša deca veoma rano, pa Boga mi sa 12, 13 godina, odlaze u inostranstvo. I mi postepeno ostajemo bez baze, naročito kada su dečaci u pitanju, a nije nešto ni bolje kod devojčica – rekao je Čović i dodao:

PROČITAJTE JOŠ: Nikola Jokić na TURNIRU KOJI NOSI NJEGOVO IME

-Tu se svašta obećava. Roditelji malo podlegnu tome, a sa druge strane imamo socijalne probleme. Najbolji se košarkaš postaje upravo u Srbiji. Najbolnije greške su greške iz emocija, odnosno velike ljubavi. Kod roditelja je tako da postaju lakoverni, naravno da žele svojoj deci najbolje, i pravi se velika greška. Jer dete koje ode tamo i kada se vraća sigurno mu treba posle još godinu dana, a mi ostajemo bez baze. Juniorska reprezentacija Srbije, mislim 60–70 odsto dečaka biće deca iz inostranstva, ona koja su otišla – rekao je Čović.

Čović je dodao da su sezonske karte sa popustom u prodaji.

-Krenulo je dosta dobro i ja pozivam pristalice, navijače i simpatizere da kupe predsezonske karte, jer to obezbeđuje život i funkcionisanje košarkaškog kluba u velikoj meri – istakao je Čović.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Nebojša Čović

#mladić

'