AKTUELNO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počeće pripreme za dva velika takmičenja na kojima će nastupati, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u Tokiju.

"Počinje jedan od najkompleksnijih perioda u mom dosadašnjem radu sa reprezentacijom Srbije. U uslovima pandemije koja traje već više od godinu dana, pripremamo se za dva takmičenja u kratkom periodu, a oba imaju ogroman značaj, Evropsko prvenstvo na kome ćemo braniti medalju, ali i tražiti plasman na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a onda, samo mesec dana kasnije, i Olimpijske igre koje treba da predstave krunu karijere svake reprezentativke. Svesne smo važnosti, ali i aktuelne situacije, sigurno da ćemo se u narednom periodu dobro spremiti, kako bismo u svakom datom momentu utakmica pružile maksimum i prikazale najbolju moguću reakciju", rekla je selektor Marina Maljkovićeva za sajt Saveza.

Grupa mladjih košarkašica predvodjena Dajanom Butulijom, Nevenom Jovanović i Majom Miljković treniraće narednih 15 dana u Zemunu.

To će biti prilika da Marina Maljković na delu vidi napredak igračica koje stižu iz inostranstva, a to su Ivana Raca (Vejk Forist, SAD), Andjela Dugalić (Oregon, SAD), Jovana Nogić (Promete, Španija), Milica Popović (Pečuj, Madjarska), Mina Djordjević (Budućnost, Crna Gora) i Mona Zarić (Pordenone, Italija).

Takodje, i perspektivnih košarkašica iz domaćeg šampionata: Sofija Olić (Partizan), Maša Janković (Crvena zvezda), Višnja Stefanović (Art basket), Ivana Katanić (Crvena zvezda), Vladana Vujisić (Student), Katarina Zec (Art basket) i Tina Selaković (Radivoj Korać).

"Želimo kao i uvek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i udju u konkurenciju za velika takmičenja ovog leta, ali i da proverimo na koga sve najozbiljnije možemo da računamo u budućnosti", kazala je Marina Maljković.

Ekipa će 4. maja otići na Zlatibor, gde će se do 17. pridružiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres.

Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 27. juna u Valensiji, dok su Olimpijske igre na programu od 23. jula do 8. avgusta.

#Evropsko prvenstvo

#Olimpijske igre

#Srbija

#košarkašice