AKTUELNO

Košarkaši Igokee izborili su se za "majstoricu" u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde.

Oni su u drugom meču u Laktašima ubedljivo nadigrali lidera na Jadranu posle ligaškog dela i slavili rezultatom 81:68.

Treći meč igraće se u utorak, 11. maja, u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, takođe bez prisustva gledalaca.

Tim Dragana Bajića je neverovatno čvrstom odbranom od starta utakmicu uveo u "jednosmernu ulicu", jer Zvezda apsolutno nikakav odgovor nije imala na energiju Aleksandrovčana.

U meč su gosti ušli sa pet vezanih promašaja, posle šest i po minuta su imali samo dva postignuta poena, a Igokea je ekspresno došla do 11:2.

Foto: Beta/Nikola Vuruna

Vrlo brzo razlika je postala dvocifrena, pa je prva deonica završena rezultatom 23:13.

Potom je u igru ušao Stefan Pot i na fantastičan način zamenio Entonija Klemonsa – sa 10 vezanih poena, a kada mu se priključio Grej domaći su napravili seriju 15:2.

Na semaforu je tada stajalo 34:17 i, uz manje ili veće oscilacije, Zvezda se više ni blizu nije približila rivalu.

Na jednoj strani su procenti konstantno bili preko 60 odsto, a na drugoj ispod 40 i kada je takva situacija razlika je bila vrlo očekivana.

Foto: Beta/Nikola Vuruna

Na poluvremene je Igokea otišla trojkom Edina Atića za 45:31, a kada je meč nastavljen gosti se uopšte nisu smirili. Naprotiv, bili su još nervozniji.

Dosuđene su im tri uzastopne tehničke greške – najpre Lojdu, potom Radonjiću, a onda i Voldenu i tako je Zvezda pogurala Igokeu do +20.

Ispostavilo se da je u tom delu susret i prelomljen, iako je Zvezda u poslednjoj četvrtini uspela da iskoristi blagi pad domaćih i stigne do jednocifrenog zaostatka.

Igokea je ponovo odigrala lošiju poslednju deonicu, ali je ovog puta odolela i uspela da izbori majstoricu koja će se za četiri dana igrati u Beogradu.