AKTUELNO

Crveno-beli su po treći put prvaci države.

Predsednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović posle osvajanja triple krune izjavio je da je tek završena sezona najuspešnija u istoriji i poručio da posle svega osrednjost ne dolazi u obzir.

- Završili smo još jednu sezonu, po mom mišljenju najuspešniju do sada. Od avgusta 2011. kada klub praktično nije postojao došli smo do juna 2017. i osvojili za taj period 10 trofeja. Naravno, čestitam na velikim uspesima i igračima i stručnom štabu, a čestitam i kompletnoj upravi i menadžmentu koji je uspeo da napravi sistem. Znam da se mnogima ne sviđa kad to kažem, ali šta da radim? Uspeli smo da to stvorimo i taj sistem, koji je dao određene rezultate - rekao je Čović u noći slavlja na Malom Kalemegdanu.

On je dodao da se posle svega u Zvezdi prosek ne toleriše.

Foto: Beta

- Osrednjost posle svega ovoga što smo postigli ne dolazi u obzir. Ili idemo dalje ka još većim ciljevima. Nisam čovek koji je spuštao lestvicu i kada je bio prozivan i napadan, i pljuvan i na naslovnim stranama, specijalnim emisijama... Voleo bih da sledeće godine podignemo lestvicu. Da li ćemo to uspeti, više ne zavisi samo od nas.

- Videli ste da smo pokrenuli akciju doniraj i dominiraj. Navijači su to samoinicijativno pokrenuli, a mi smo to podržali, i to ide iznenađujuće dobro, i sledeće sezone ćemo objaviti koliko je sredstava skupljeno i za šta će biti potrošena.

Čović je prokomentarisao i činjenicu da su mnogima istekli ugovori.

- Što se toga tiče, imamo nekoliko igrača kojima sa ovom sezonom ističu ugovori, što ne znači da neće ostati. To su Tompson, Volters, Lazić, Simonović i naravno, kao što vas je trener Radonjić obavestio, i njemu je istekao ugovor. To ne znači da neće ostati, ali ne znači ni da će ostati, kao i ljudi kojima su istekli ugovori. To će biti posao koji nam predstoji do avgusta, kada bi trebalo da počnu pripreme - poručio je Čović.

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'