AKTUELNO

Vršnjak Nikole Jokića, koji je na putu da postane MVP, 26-godišnji Amerikanac Kejleb Svonigan ima sasvim drugačiju košarkašku priču, iako je svojevremeno bio 26. pik na NBA draftu.

Svonigan je 2017. bio draftovan u NBA ligu, nakon što je osvojio niz nagradu igrajući koledž NCAA košarku. Njega su tada izabrali Portland Trejlblejzersi, ali stvari su po Kejleba pošle zaista naopako.

Svonigan je tada bio u izuzetnoj fizičkoj formi, a njegov nadimak je "Biggie" (Veliki) i to sa dobrim razlogom. Svojevremeno je Kejleb sa samo 13 godina dostigao težinu od 160 kilograma.

Ovaj 206 centimetara visoki košarkaš, međutim, sada ima mnogo veće probleme nego što je to njegova kilaža.

Za njega "ESPN" navodi da danas ima preko 180 kilograma, ali to nije njegova jedina briga. Svonigan je sada umalo završio u zatvoru! Naime, nakon što su mu u Portlandu prošle godine raskinuli ugovor, on je već godinu dana bez kluba, preneo je "Mondo".

I tada su počeli problemi. Svonigan se dodatno ugojio, a sada je iz SAD stigla vest da se pojavio pred sudom u Indijani zbog posedovanja oko 1.5 kilograma marihuane.

Mediji u SAD navode da je Svonigan istakao da je kriv za kršenje zakona krajem prošle godine, ali da neće morati da ide u zatvor već je dobio suspendovanu kaznu na dva puta po 180 dana.