AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20:30 dočekuju Budućnost u "majstorici" finalne serije ABA lige.

Da je Zvezda trebala u Podgorici da završi seriju - trebala je, da je mogla - nije! Crveno-beli su brutalno pokradeni u "Morači" te će se pitanje šampiona ABA lige rešavati u "Pioniru" u majstorici finalne serije regionalnog takmičenja!

Crveno-beli su u sve četiri utakmice u većem delu istih bili bolji rival na terenu! Ognjen Dobrić i Džordan Lojd imaju neverovatnu seriju iza sebe, ali se protiv duplo više slobodnih bacanja na strani Budućnost nije moglo. Zvezda je tokom poslednjeg meča vodila gotovo 38 minuta, ali su Podgoričani na kraju slavili sa pola koša prednosti.

Četi Dejana Radonjića će večeras biti neophodan još jedan raspoložen igrač pored Dobrića i Lojda. Kori Volden se oporavio od povrede, ali u Podgorici nije bio ni senka igrača iz regularnog dela sezone, forma Lendrija Noka je u usponu, kao i Ognjena Kuzmića, a verovatno se najviše očekuje od Dejana Davidovca koji je delovao pomalo "uspavan" tokom dva susreta u "Morači".

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 20:30

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Milan Nedović Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, Noko Trener: Dejan Radonjić Budućnost: Kobs, Ivanović, Edžam, Šehović, Nikolić, Mitrović, Dela Vale, Nikolić, Popović, Rid, Žugić Trener: Dejan Milojević

Sa druge strane Budućnost je uspela da preživi i seriju vrati u Beograd što je bio primarni cilj. Pritisak više nije na strani Podgoričana, a četa Dejana Milojevića dolazi rasterećenija u "Pionir" kako bi pokušali da vrate pehar namenjen najboljem timu na Jadranu. Veliki problem mogla bi da predstavlja povreda Vilija Rida koji je prethodni meč završio 15-ak minuta pre kraja, ali ga je "muški" zamenio Zoran Nikolić.

Bilo kako bilo, večeras će se oko 22:30 znati ko je šampion ABA lige!

#KK Budućnost

#KK Crvena zvezda