AKTUELNO

Srbin je brojao do 22 u četvrtoj utakmici plej-ofa polufinala istok.

Atlanta je uzvratila udarac Filadelfiji pobedom u četvrtom meču sa 103:100 i poravnala je na 2:2 u polufinalnoj seriji plejofa istočne konferencije. Značajan doprinos u pobedi dao je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je postigao 22 poena i bio drugi najefikasniji igrač meča iza Treja Janga koji je postigao 25 poena.

Bogdan je pogodio četiri važne trojke i održavao je Atlantu u životu tokom meča u momentima kada je Filadelfija imala veliku razliku, koja je u jednom momentu iznosila maksimalnih +18. Upravo na toj maksimalnoj razlici je Bogdan dao jednu bitnu od svoje četiri trojke na ovom meču, čime je spustio razliku, a kasnije je u četvrtoj četvrtini pogodio još jednom, kada je doneo svom timu prvo vođstvo još nakon početka prve četvrtine, čime je najavljen preokret.

Bogdanović je iz igre imao nešto slabije procente (9 od 24, odnosno 37,5 odsto, od čega 4 od 13 za tri poena), ali je u najvažnijim momentima ruka bila mirna i sigurna, pa su navijači Atlante klicali "srpskom snajperu".

Trej Jang je jedini bio efikasniji od Bogdanovića sa 25 poena, ali nešto slabijim procentima šuta, a imao je velikih 18 asistencija.

Kod Filadelfije je je zaustavljen prvi igrač tima, Džoel Embid, koji je postigao za njegove standarde prosečnih 17 poena uz 21 skok. Ipak, Embid je bio i tragičar meča, jer je promašio jedno lagano polaganje na kraju meča u poslednjem napadu za Filadelfiju, kojim je mogao svom timu da donese pobedu.

I u drugom duelu polufinala NBA koji je odigran noćas, videli smo izjednačenje, pošto su Los Anđeles Klipersi pobedili Jutu sa 118:104 i tako poravnali rezultat na 2:2 u seriji. Kavaji Lenard i Pol Džordž su sa po 31 poenom bili nosioci tima, dok im se pridružio i Markus Moris sa 24. Juti nije bilo dovoljno ni 37 poena Donovana Mičela, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao 18 poena.