AKTUELNO

KK Partizan potvrdio je na svom sajtu da je Željko Obradović novi trener.

- Vratio se! Najtrofejniji trener Evrope, čovek koji je sa crno-belima 1992. godine osvojio titulu šampiona Starog kontinenta, čovek koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio sve što se osvojiti može, ponovo je trener košarkaškog kluba Partizan!U govor je potpisan na tri godine - navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Kako se navodi, zvanična promocija biće održana u ponedeljak 28. juna, kada će biti organizovana konferencija za medije.

- Srećni smo i zadovoljni što se Željko Obradović vratio. Mislim da je svaka reč suvišna, a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. O više detalja ćemo pričati na konferenciji za medije. Ceka nas veliki posao - poručio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Obradović je bez angažmana bio od 2020. godine, kada je napustio Fenerbahče.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 61-godišnji stručnjak osvojio je devet titula prvaka Evrope, a prvu titulu osvojio je sa Partizanom u sezoni 1991/92.

Karijeru je kao trener počeo u Partizanu od 1991. do 1993. godine, zatim je vodio Huventud, Real Madrid, Beneton, da bi 1999. godine prešao u Panatinaikos, koji je vodio do 2012. godine.

Od 2013. godine vodio je turski Fenerbahče, sa kojim je četiri godine kasnije došao do svoje devete titule u Evroligi.

#Željko Obradović