AKTUELNO

Kao bomba u regionu odjeknula je vest kako se Željko Obradović posle 30 godina vratio u Partizan sa kojim je te čuvene 1991. godine postao šampion Evrope.

Sudeći po informacijama do kojih je došao portal Kurira, Obradović će i naredne sezone imati priliku da ponovi taj uspeh.

A, evo o čemu je zapravo reč.

Naime, prema nekim informacijama, još uvek nezvaničnim, Obradović je pristao da potpiše za crno-bele nakon dogovora sa Evroligom da Partizan dobije pozivnicu u najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi, a posle dugih pregovora sa čelnicima ovog takmičenja.

Tako bi se samo obistinila informacija urednika grčkog portala Sport24, Harisa Stavre, koji tvrdi kako će Evroliga uručiti Partizanu specijalnu pozivnicu za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Crno-beli će navodno potpisati garantovani ugovor koji će im omogućiti igranje protiv najjačih timova narednih nekoliko sezona.

Grčki novinar ističe da će pored Partizana pozivnicu dobiti i aktuelni šampion Italije Virtus iz Bolonje.

"Trenutno 13 klubova ima dugoročne ugovore sa Evroligom, a cilj je da 16 klubova budu stalni učesnici. Partizan i Virtus će dobiti po jedno mesto i traži se poslednji tim u slagalici", ističe Stavru.

Već se šuškalo da će Željko Obradović postati trener Partizana, a pojavili su se i detalji ugovora koji su se ispotavili kao tačni. Ono što se samo čekalo jeste potvrda Evrolige kako će crno-beli biti deo ovog takmičenja što se u međuvremenu izgleda i dogodilo. Sve to je bio samo signal za Obradovića da stavi paraf na ugovor sa crno-belima koji su Grobari čekali danima unazad. U narednih par dana očekujemo i zvaničnu potvrdu ove informacije od strane čelnika krovne evropske košarkaške organizacije.

Crno-beli su pre par dana i zvanično dobili pozivnicu od Evrokupa koja im je svakako "sigurica", ali čisto sumnjamo da bi se tim koji ima jednog Željka Obradovića na klupi zadovoljio igranjem u drugom po kvalitetu takmičenju Starog kontinenta.

Verujemo da je ozvaničenje ugovora Obradovića i Partizana ujedno i "amin" za nastup crno-belih u Evroligi naredne sezone.

Čvrsto verujemo da će ova vest obradovati i najvernije pristalice Crvene zvezde, ne samo Grobare, koje će imati priliku da od naredne sezone imati priliku da gledaju večiti derbi u Evroligi.

#Željko Obradović