AKTUELNO

Sada je vodila svoju Srbiju do evropske krune!

Ženska košarkaška reprezentacija po drugi put u istoriji postala je šampion Evrope, pošto je u velikom finalu u Valensiji savladala favorizovanu Francusku rezultatom 63:54.

Šampionski pehar podigla je naša sjajna kapitenka Jelena Bruks, supermama koja je u više navrata očitala svima lekciju iz patriotizma.

Nema izgovora kad Srbija zove! Tako razmišlja ova sjajna košarkašica!

Jelena je 2019. godine predvodila reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, samo tri meseca posle porođaja.

Naime, u sredinom marta 2019. postala je ponosna mama zdravog i lepog dečaka, Matea Bruksa, a već u junu branila je boje Srbije na Evrobasketu koji je organizovan u našoj zemlji.

Iako su mnogi smatrali da prosto nije moguće da se neko tako brzo vrati na teren, Jelena je pokazala da ne postoje granice i prepreke kada nešto istinski želite i tako svima održala veoma važnu lekciju o istrajnosti.

KSS joj je tada izašao u susret, pa je na pripreme reprezentacije krenula sa bebom. Naporno je radila na treninzima, a tokom pauza je presvlačila pelene, hranila sina, uspavljivala... Dres reprezentacije za nju je svetinja i vredan je svake žrtve. Kraljice su na tom prvenstvu stigle do bronze, a jedna od najzaslužnijih za uspeh bila je ova hrabra Kragujevčanka.

Iz Valensije je svakodnevno slala poruke ljubavi svom Mateu i posvećivala mu koševe i pobede...

Naporan rad, uložen trud i veliko odricanje se na kraju isplatilo. Jelena se sa svojim sjajnim saigračicama popela na krov Evrope. Podigla je šampionski pehar namenjen najboljem timu na starom kontinentu i okitila se medaljom po četvrti put u poslednjih šest godina.

Bilo je to njeno poslednje Evropsko prvenstvo, pošto je najavila da se nakon Olimpijskih igara oprašta od reprezentacije.

"Konačno! Za poslednje Evropsko prvenstvo, ne može da bude lepše. Ovo je stvarno fenomenalno. I od ovoga ne može boje. Malo da predahnemo, pa se spremamo dalje", rekla je nakon meča ponosna Jelena.

Jelenu i njene lavice sada očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Autor: