AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Prijemu zlatnih košarkašica prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku KSS Ana Joković.

Vučić je zlatne devojke dočekao u 19 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Vučić je čestitao košarkašicama na velikom uspehu, a zatim istakao i kako nije potrebno da govori da su obradovali celu zemlju. Predsednik je napomenuo da smo sinoć svi bili srećni, a zatim se i zahvalio košarkašicam ašto su zlato donele na Vidovdan u Srbiju.

Želim da vam čestitam i ne moram da vam govorim mnogo da ste celu Srbiju obradovali. Svi smo bili mnogo srećni. Prvo nismo verovali kako ste Italiju pobedili, pa Španiju, pa Belgiju i onda u finalu mnogo lakše Francusku. Marina je nadigrala tu trenera Francuske, a vi ste igrale fantastičnu košarku. Čestitam i mnogo hvala na svemu što ste uradile za naš narod i donele trofej na Vidovdan. Ponosni smo i srećni. Pobeđujte što je moguće više, donesite radosti našem narodu. Za vas je navijala Srbija, Republika Srpska i naš narod svuda u regionu. Želimo da budete uspešne, da uvek pobeđujete - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nadam se da će ženska reprezentacija još mnogo puta biti ovde. Hvala svima na podršci od prve do poslednje utakmice. Osetili smo vašu podršku. Selektorka mi je rekla da je predsednik pratio svaku utakmicu, hvala Vam na tome. Nadam da ćemo biti spremne da odemo na Olimpijske igre i da ćemo se vratiti sa osmehom. Obećam da ćemo ostaviti srce na terenu. Verujte u nas, sve dajemo za ovu zemlju i uvek će tako biti - rekla je Jelena Bruks.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poštovani predsedniče hvala Vam što pratite naš rad i što ste najverniji navijač. Za ovih 10 godina mog rada trudila sam se da napravim tim i evo ga moj tim. Ove devojke su tim. Napravili smo istorijski iskorak da i zemaljska Srbija pobeđuje na Vidovdan. Živela Srbija, hvala vam svima - rekla je Marina Maljković.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Košarkašice Srbije, prvakinje Starog kontinenta, poklonile su večeras na prijemu u njihovu čast u Beogradu, predsedniku Aleksandru Vučiću, nacionalni dres s brojem 1 i potpisima svih zlatnih devojaka. Poklon je uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić