AKTUELNO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, nakon osvojenog Evropskog prvenstva, stigla je u Beograd. Večeras će od 20 sati na balkonu Starog dvora biti organizovan doček zlatnih devojka. Ranije, oko 19 sati predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je devojke i poručio im da su obradovale celu zemlju.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića za "Nacionalni dnevnik" TV Pink govorila je Sonja Vasić koja je sinoć izabrana za MVP-a, odnosno proglašena je za najkorisniju košarkašicu Evropskog prvenstva.

Ceo dan i dalje vagam emocije i šta je to što smo uradile. Tek sada kako se desio prijem kod predsednika i kako se približava balkon smo svesnije i hvata nas nervoza, tu osetiš šta smo učinile. Mislim da će trebati koji dan da se slegne šta smo uradile. Uradile smo nešto ogromno za žensku košarku u Srbiji i za ženski sport - kaže Sonja i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

2015. godine to je bilo posebno, jer je bila prva titula. Tada se nisi usuđivao ni da sanjaš, a onda verujem da smo otvorili vrata malim zemljama Evrope. Čim se malo uložilo u žensku košarku, došli su rezultati. Ove godine je totalno druga priča, 6 godina smo u vrhu, vraćamo se sa medaljom i to nije iznenađenje i čudo, to je kontinuitet u radu. Trudimo se da budemo što bolje i da predstavljamo ovu državu na najbolji način - izjavila je Sonja.

Autor: S. K.