AKTUELNO

Legendarni srpski košarkaš Željko Rebrača pozdravio je povratak Željka Obradovića u Partizan, a pričao je i o izostanku Nikola Jokića iz reprezentacije ovog leta.

Rebrača je na Trgu republike pričao je o „odrastanju“ u klubu iz Humske, višegodišnjoj saradnji sa Obradovićem, vremenu provedenom u NBA ligi, predstojećim Olimpijskim igrama, aktivnostima u svojoj akademiji…

Obradović je najbolji trener u Evropi, a i šire. Sigurno je da će da privuče i sponzore i navijače da prate košaku. Košarka će njegovim dolaskom da dođe na posebno mesto. Željko će da uspostavi svoj sistem, dobitnički, koji je imao svih ovih godina. Sa njim sam proveo dve godine u Partizanu, dve u Benetonu i dve u Panatinaikosu, plus reprezentacija. Poznajem njegov sistem, znak kako radi i igrači i navijači Partizana mogu da budu srećni što je došao - istakao je Rebrača i nastavio:

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terrill

Potrebno je i vreme da se postignu rezultati. Potpisao je na tri godine, a to je idealno. Mislim da imaju i solidan budžet s kojim mogu da dovedu igrače i naprave prave rezultate.

Proslavljeni košarkaš ne osuđuje odluku Nikole Jokića, MVP najjače lige sveta u sezoni 2020/21 da ovog leta ne bude deo državnog tima.

Znam šta navijači očekuju, ali treba da razumeju i momka koji je prethodne sezone, sa mesec dana pauze, nastavio drugu sezonu i odigrao sve utakmice sa prosekom od skoro 40 minuta. Mogu da pretpostavim kako se oseća fizički i da je došao da igra verovatno ne bi bio na nivou koji svi očekujemo. On će sledeće godine da nastavi da igra za reprezentaciju. Ne treba da mu zameramo. Poznajem ga i znam da ima neviđenu želju da igra za reprezentaciju. Razumem i navijače sa druge strane, koji su kivni, ali Nikola je nama potreban i u budućnosti - dodao je Rebrača.