AKTUELNO

Košarkašice Srbije sutra od 10.20 igraju protiv Španije u drugom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Posle pobede protiv Kanade, novo iskušenje za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije na OI biće utakmica protiv selekcije koju su savladali pre mesec dana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i tako je skinuli sa evropskog trona.

Španija je u Tokio stigla jača za dve igračice, koje zbog korone nisu nastupile u Valensiji, a u prvom kolu savladala je posle velike borbe ekipu Koreje sa 73:69.

"Znamo da nas kao i uvek čeka izuzetno teška utakmica protiv Španije. Moramo da izvučemo pouke iz duelu sa njima na Evrobasketu, kao i prve utakmice na olimpijskom turniru protiv Kanade. Španija je motivisana i biće spremna da kazni svaku našu grešku. Verujemo u našu igru i pripremu za tu utakmicu. Spremne smo da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou, jer će to biti jedini način da ih pobedimo i u Tokiju", istakla je kapitenka Jelena Bruks za sajt KSS.

Nevena Jovanović je saglasna da je ključ duela protiv Španije u dobroj pripremi i fokusu.

"Veoma dobro poznajemo snagu Španije, pogotovo sa dve igračice koje nisu bile u sastavu na Evropskom prvenstvu. Biće sigurno veoma motivisane, jer smo ih u Španiji pred domaćom publikom izbacile iz borbe za medalju. Nama ostaje da ponovimo sve one dobre stvari i ispravimo greške iz tog četvrtfinalnog duela na Evrobasketu, kako bi doaale do prilike da upiaaemo joaa jednu pobedu", rekla je Jovanović.

U drugom duelu u ovoj grupi, od 3 sata ujutro se sastaju poraženi iz prvog kola – Kanada i Koreja.

Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji postala šampiona Evrope.

#Srbija

#košarkašice