AKTUELNO

Nakon meča košarkašice Srbije iznele su svoje prve utiske.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je u polufinalu izgubila od aktuelnog šampiona selekcije SAD sa 59:79 (12:25, 11:16, 16:17, 20:21).

U ekipi Srbije najefikasnija sa 15 poena bila je Ivon Anderson. Maja Škorić postigla je devet poena, Dajana Butulija osam, a Saša Čadjo šest poena.

Nakon meča košarkašice Srbije iznele su svoje prve utiske.

- Dali smo 100 posto, ali šta je tu je. Pripremamo se za sledeću utakmicu - rekla je kratko Stanković.

- Probali smo, verovali smo, borili se od početka do kraja utakmice. Ako ništa drugo, da budemo spremne za sutrašnji meč. Da pokažemo sebi da možemo, da igramo našu igru. One su jednostavno toliko jake, da nismo mogle ništa bolje. Da smo mogli bolje pobedili bi - nadovezala je Butulija.

- Najvažnije je da smo dali sve od sebe, da smo pokušali da pružimo dobar otpor. One su već godinama unazad favoriti. Nijedne sekunde nismo hteli da odustanemo. Očekuje nas još dosta posla, treba da skupimo svu snagu i energiju za to što nas čeka - zaključila je Saša Čađo.

Ekipa Marine Maljković se borila, ali nije imala rešenje za igru američkog tima, koji je osvajao olimpijsko zlato od Barselone 1992. godine. U drugom polufinalu igraju Francuska i Japan.

#košarkašice