AKTUELNO

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zbog povrede lista neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Hronična povreda, koju vuče još iz prošle sezone i zbog koje je propustio deo priprema, ne može da se u potpunosti zaleči do početka takmičenja u Istanbulu.

Zato su selektor Aleksandar Đorđević i Teodosić, posle posle konsultacija sa medicinskim timom srpske reprezentacije i Los Anđeles Klipersa, zajednički doneli ovu odluku.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: Daš krv i dobiješ ulaznicu za utakmicu Lige Evrope

- Nažalost, povreda koja muči Teodosića, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama - rekao je selektor Aleksandar Djorđević, a prenosi KŠ.

To je novi udarac za "orlove" nakon što su prethodno otpali Miroslav Raduljica i Marko Simonović, dok Nemanja Nedović ima takođe probleme sa povredom.

#Miloš Teodosić

#Reprezentacija

#Srbija

'