AKTUELNO

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je da je promenjen ceo stručni štab Zvezda, a daje jedino ostao Kosović, kao i da je dosta igrača otišlo.

-Ja sam u više navrata govorio da su samo dva igrača koja nismo planirali da odu su otišla, a to je Kuzmić i Gudurić. Kod Gudurića se ne odbijaju onakvi uslovi obeštećenja, a Kuzmić je izabrao veći ugovor i otišao u Real. Želimo mu uspeh. Što se tiče stručnog štaba potpuno je nov. Tu je mladi trener Dušan Alimpijević, sa Topićem, sa novim kondicionim trenerom... To je jedna dobra, podmlađena ekioa koja ima veliku energiju, jako dobro se radi. Došli su novi igrači, doći će i još dva igrača. Na poziciji plejmejkera, videćemo da li će na poziciji 4-5 doći još jedno pojačanje. Sve ide normalno – kazao je Čović.

Čović ističe da uvek postoje adekvatne zamene.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Samo je potrebno imati poverenje, rad, vreme i strpljenje. Sve će to doći na svoje mesto. Setite se kada smo krenuli 2011, 2012. u kakvoj situaciji je bila Zvezda. Pa smo polako svake godine rasli. To ćemo raditi i ove godine. Naše ambicije su prvak Regionalne lige, prvak Srbije i osvojiti Kup Radivoja Koraća. U Evroligi šta god da uradimo bi će veliki uspeh. To što neki misle da mi trebamo u fajnal for, da smo trebali da budemo prvaci Evrope, neka i dalje misle i neka i dalje botuju – dodaje Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda ističe da je trener Radonjić otišao, ali i da je mogao da ostane.

-To je sve prirodan proces. Došao je novi trener, mlad, vrlo stručan, kompetentan. To je nešto što je normalno u sportu odlaze igrači, odlaze treneri. Menjaju se i uprave. S tim što odlasci treba da budu korektni. Nikada ne treba da zaboravite šta ste sve uspeli da uradite u klubu i šta je sve klub i uprava kluba napravila od vas. Iz prostog razloga, i nikad niko ne treba da se digne iznad kluba, a to važi i za upravu kluba, trenere, za igrače, znači za kompletne strukture. Jer prosto, kaa odete u neki drugi klub vratiće vam se prosto ono loše što ste uradili. Nije ljudski – rekao je Čović.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Čović dodaje da je nekoliko mlađih igrača prešlo u Crvenu zvezdu iz FMP-a, a da su to igrači 1995 godište.

-Ima jako puno novih i mladih igrača. A okosnica starog tima su Lazić, Bjelica, Dangubić, Dobrić... To je neka okosnica tima iz prošlih sezona – rekao je Čović.

On se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo u košarci i rekao je da reprezentacija ima veliki udar, jer sedam igrača od 12 nisu otišla na prvenstvo. Ali i pored toga Čović je rekao da je reprezentacija dosta jaka.

-To jedino naša reprezentacija može da napravi, jer i ovih 12 igrača koji su otišli sa Đorđevićem je izuzetno jaka reprezentacija. Treba verovati u njih, a ja verujem da mogu da naprave uspeh. Šta god da urade dobro je, a ja mislim da će napraviti korektan rezultat – dodao je Čović.

Pojačaćemo akciju "Doniraj, dominiraj"!

A kada je u pitanju akcija kluba „Doniraj, dominiraj“ Čović ističe da se akcija nastavlja i da dobro i korektno ide.-Svakih mesec dana objavljujemo koliko je sredstava skupljeno, kao i za šta sredstva odlaze. Videćemo, sada dolazi jesen pa kreće prodaja sezonskih karata i pojačaćemo akciju – rekao je Čović.

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'