AKTUELNO

Džoel Embid i Janis Adetokumbo ostali iza centra Denver Nagetsa.

Čuveni "ESPN" sproveo je anketu među 100 novinara, što američkih, što međunarodnih, kako bi u ovom trenutku bilo jasnije ko je najveći kandidat za MVP nagradu, a rezultat je i te kako jasan - Nikola Jokić je ponovo najbolji igrač lige!

Novinari su birali pet najboljih igrača u ovom trenutku, a košarkaši su dobijali bodove tako što je prvi na listi jednog novinara dobio 10 bodova, drugi sedam bodova, igrač na trećem mestu pet bodova, na četvrtom tri boda i peti na listi jedna bod.

Makar jedan bod dobilo je 13 košarkaša, a ubedljivo prvi je Nikola Jokić. Centar Denver Nagetsa je dobio čak 62 glasa da je najbolji igrač lige, 31 novinar je smatrao da je Srbin drugi najbolji igrač lige, dok je Jokić dobio četiri glasa za trećeg najboljeg igrača lige, a troje novinara je smatralo da je najbolji peti igrač lige. Niko Jokića nije pozicionirao na četvrto mesto, pa je tako aktuelni MVP dobio zbirno 860 bodova.

Prvi pratilac mu je Džoel Embid, koji je dobio 29 glasova za MVP nagradu, 37 glasova za drugog najboljeg igrača lige, a 34 za trećeg najboljeg igrača lige. Nijedan novinar ga nije postavio za četvrtog ili petog najboljeg igrača, pa je on skupio 719 bodova, 141 manje od Jokića.

Još samo je jedan igrač dobio glasove za najkorisnijeg košarkaša lige, a to je Janis Adetokumbo. Grčki košarkaš je dobio devet MVP glasova, 30 glasova da je drugi najbolji igrač i 55 za treću poziciju, dok je šest novinara smatralo da je Janis četvrti najbolji igrač lige, pa to Grku donosi 593 bodova.

Ovo je pomak za Nikolu Jokića na "ESPN" listi, pošto je prethodnog puta bio na drugom mestu, iza Džoela Embida. Adetokumbo je ostao na trećoj poziciji, na kojoj je bio i na prethodnom preseku.

Do kraja regularnog dela NBA lige Nikola Jokić će odigrati još maksimalno šest utakmica, dok će prvi pratioci moći da odigraju dve utakmice više, međutim većih pomeranja ne bi trebalo da bude.

Jokiću tako šanse za drugo uzastopno MVP priznanje drastično rastu, s obzirom da su u glasanju učestvovali novinari iz svih 28 saveznih država koje imaju svoj klub u NBA ligi, ali takođe i međunarodni novinari kako bi glasanje bilo što objektivnije.

Autor: