AKTUELNO

Američki plejmejker je sa srpskim i regionalnim šampionom potpisao jednogodišnji ugovor.

Tejlor Ročesti novi je košarkaš Crvene zvezde. Američki plejmejker je sa srpskim i regionalnim šampionom potpisao jednogodišnji ugovor. Rođeni Teksašanin ima veoma bogato iskustvo u evropskim klubovima.

Sa visionom od 186 cm, prve ozbiljne korake napravio je na univerzitetima „Tulejn" i „Vašington stejt", dok se u Evropi dokazivao od 2009. u klubovima kao što su nemački Getingen i Alba, turski Galatasaraj, italijanska Biele i francuski Le Mana. Posle toga prešao je na evroligašku pozornicu i u dresovima španske Baskonije i italijanskog Montepaskija pokazao vrhunski talenat.

Foto: Wikipedia

U sezoni 2014/2015. bio je najefikasniji strelac Evrolige (18.9 poena u proseku) posle blistavih partija u dresu ruskog debitanta Nižnjija iz Novgoroda, da bi narednu sezonu proveo u Ponosu Izraela - Makabiju iz Tel Aviva. Minulu sezonu odigrao je u Lokomotivi iz Krasnodara (Rusija). Kao naturalizovani Crnogorac igrao je na Evropskim prvenstvima 2013. i 2015. godine.

Od levorukog pleja očekuje se da donese veliki kvalitet i neophodno iskustvo koje je sakupio tokom osam godina nastupa za kvalitetne evropske klubove. Odlikuju ga odličan pregled igre, šut sa poludistance i distance, i čvrsta igra u odbrani.

Pink.rs

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Košarkaš

'